Сторінки

середу, 22 лютого 2017 р.

Лекція та дискусія про сучасний екологізм з Олегом Андросом

                  5-го березня неділя
                   Початок о 15:00

  Показ документального фільму «Несамовитий зелений вогонь»,        прем’єра фільму «Саботаж»,
Лекція та дискусія про сучасний екологізм з Олегом Андросом.
 «Шалений зелений вогонь: Битва за живу планету» (2012).
Перша велика документальна стрічка - дослідження про екологістський рух охоплює 50 років від руху за збереження вікових пралісів до руху проти змін клімату. Режисер - Марк Кітчел (Mark Kitchell).

Світова прем'єра фільму відбулася на кінофестивалі Sundance-2012. Фільм натхненний книгою з тим же ім'ям Філіпа Шебекофа (Phillip Shabecoff). "Шалений зелений вогонь" це хроніка великого руху 20-го століття і один із ключів до 21-го. Картина об'єднує всі основні частини захисту довкілля. Вона зосереджена на активності, людях, що борються, щоб врятувати свої будинки, своє життя, майбутнє - і виграють всупереч усьому.

«Саботаж» (Wrenched) – документальна стрічка 2014 р., режисер Ml Lincoln. Фільм показує, як анархічний дух американского письменника Едварда та його пригодницькі романи задали напрям новому екологістському руху сімдесятих і вісімдесятих років. За допомогою інтерв'ю, архівних кадрів і відтворених сцен цей документальний фільм показує світ «еко-воїнів», що вперше вперше застосували методи прямої дії на захист дикої природи.
Обидва фільми перекладаються зусиллями волонтерів, на зустрічі буде показано уривки з «Соботажу».

Олег Андрос, координатор показу – письменник, еко-активіст, кандидат політичних наук, автор книги-дослідження «Екологістські рухи в сучасному політичносу процесі», співзасновник Спілки вільних журналістів «Природа над усе». Докладніше: http://necu.org.ua/people/oleh-andros/

Вхід вільний! 


ПРИХОДЬ ТА ЗАПРОСИ ДРУЗІВ!

Немає коментарів:

Дописати коментар